Hoe met de boot of ferry naar Albanië vanuit Italië: alle info, tips + ferrytickets boeken

Volledige reisgids kopen voor € 10

Hoe met de boot of ferry naar Albanië vanuit Italië: alle info, tips + ferrytickets boeken

5 juli 2024 in Albanië0 reacties

Praktische tips om per ferry boot naar AlbaniË te reizen vanuit Italië

Vertrek je binnenkort op rondreis naar Albanië maar wil je graag met je eigen auto rond trekken? Dat kan! Echter dien je een grote afstand af te leggen van Brussel naar de Albanese hoofdstad Tirana en doorkruis je heel wat landen als Slovenië, Kroatië en Montenegro. Zie je die ellenlange afstand zelf rijden niet meteen zitten? Dan kan je overwegen om je reis verder te zetten met de ferry vanuit Italië.

In dit artikel hebben we de beste routes voor je uitgezocht om met de boot naar Albanië te reizen vanaf het Italiaanse vasteland.

Inhoud artikel

Overzicht: hoe met de ferry of boot naar Albanië?

Je kan vanuit diverse Italiaanse havens naar Albanië varen. Zowel vanuit Bari als Ancona kan je de ferry nemen naar de Albanese havenstad Dürres. Vanuit Brindisi zijn er ook veerboten die naar Vlorë en Saranda varen in het zuiden van Albanië. Het merendeel van de afvaarten worden georganiseerd door Adria Ferries, Ventouris Ferries en Grandi Navi Veloci.

Optie 1: Bari - Dürres

Heb je niet veel zin in een zeer lange autoreis vanuit België of Nederland, dan is de haven van Bari in het zuiden van Italië wellicht de beste bestemming om verder met de veerboot naar Dürres in Albanië te reizen. Dit is een van de drukste routes, met meerderde afvaarten per dag.

Deze overtocht duurt ongeveer 8 à 10 uur en worden aangeboden door Ventouris Ferries, Grandi Navi Veloci en Adria Ferries. De prijs van de ferry overtocht van Durres naar Bari kan per seizoen verschillen.

VaarrouteVeerdienstDuurPrijs
Bari - DürresAdria Ferries
Ventouris Ferries
Grandi Navi Veloci
8u - 12 afvaarten/week
9u - 12 afvaarten/week
8u45 - 12 afvaarten/week
Bekijk prijs ferry
Bekijk prijs ferry
Bekijk prijs ferry

Optie 2: Ancona - Dürres

Ook vanuit de haven van Ancona in Noordoost-Italië kan je de veerboot nemen naar Dürres. Deze route heeft een paar afvaarten per week en duurt ongeveer 16 à 18 uur. Houd er wel rekening mee dat Dürres nog zo’n 40 kilometer van de hoofdstad Tirana ligt.

VaarrouteVeerdienstDuurPrijs
Ancona - DürresAdria Ferries
16u - 7 afvaarten/week
Bekijk prijs ferry

Optie 3: Brindisi – Vlorë

In het zuidoosten van Italië kan je de veerboot nemen vanuit de havenstad Brindisi. We raden deze veerboot aan als je het zuiden van Albanië wilt verkennen. Deze overtocht brengt je van Brindisi naar Vlorë, de tweede grootste havenstad van Albanië en doet er zo'n 5 à 6 uur over. Er zijn meerdere afvaarten per week.

VaarrouteVeerdienstDuurPrijs
Brindisi - VlorëA-Ships Management
Starlines
6u - 8 afvaarten/week
5u30 - 3 afvaarten/dag
Bekijk prijs ferry
Bekijk prijs ferry

Optie 4: Brindisi - Saranda

De veerdienst van Brindisi naar Saranda is de minst gebruikelijke vaarroute. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt en gaat maximaal 1 keer per week met een vaartijd van ongeveer 6 uur 30 minuten. Saranda ligt in het uiterste zuiden van Albanië, bijna tegen de grens met Griekenland.

VaarrouteVeerdienstDuurPrijs
Brindisi - SarandaStarlines
6u30 - 1 afvaart/week
Bekijk prijs ferry

Optie 5: Corfu - Saranda

Een laatste optie is om met de veerboot van Corfu naar Saranda te varen. Corfu is een Grieks eiland aan de Ionische Zee en is de tweede grootste van de Ionische eilanden. Misschien kan je een goedkope chartervlucht boeken naar het Griekse eiland en van daar verder reizen naar Albanië. Een vlucht van Brussel naar Corfu duurt ongeveer 2u45 en de reistijd per veerboot van Corfu naar Saranda is ongeveer 50 minuten.

VaarrouteVeerdienstDuurPrijs
Corfu - SarandaSarris Cruises & Lines
Finikas Lines
Ionian Seaways
Joy Lines
Albania Luxury Ferries
1u10 - 3 afvaarten/dag
30 min - 11 afvaarten/dag
35 min - 8 afvaarten/dag
1u10 - 14 afvaarten/week
50 min - 8 afvaarten/dag
Bekijk prijs ferry
Bekijk prijs ferry
Bekijk prijs ferry
Bekijk prijs ferry
Bekijk prijs ferry

Tips voor je ferrytocht naar Albanië

  • Check zeker de dienstregelingen en beschikbaarheid van veerboten van tevoren, vooral tijdens het hoogseizoen.
  • Boek je ferrytickets best ruim op voorhand om zeker te zijn dat je een plaats aan boord hebt.
  • Ben je van plan om de wagen mee te nemen? Kijk dan goed uit dat je zeker een autoferry boekt, want de meeste boten zijn catamarans die geen voertuigen meenemen.
  • Zorg ervoor dat je zeker 30 minuten voor afvaart bij de terminal bent. De ticket en ID-controle kunnen soms wat tijd in beslag nemen.
  • Plan eventueel al vooraf hoe je vanaf de haven van Durrës naar je uiteindelijke bestemming gaat. De Albanese hoofdstad Tirana ligt zo'n 40 kilometer verderop.
  • Download onze reisgids Albanië, interessant leesvoer voor onderweg met leuke tips en niet-te-missen bezienswaardigheden.

Tickets voor de ferry kan je hier online boeken

Inspiratieblogs voor je vakantie in Albanië

Mis niets tijdens je bezoek aan Albanië met onze reisgids

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je rondreis door Albanië? Stop je opzoekingswerk, wij deden dit reeds voor jou. Koop onze reisgids Albanië en laat je verbazen met onze uitgestippelde rondreis langs de mooiste en meest bijzondere bezienswaardigheden in van het land(+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis reisgids Albanië hier.

Albanië

Gratis reisgids Albanië downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?