Dé 15 mooiste stranden op Curaçao: Onze favoriete beaches + kaart & foto's

Volledige reisgids kopen voor € 10

Dé 15 mooiste stranden op Curaçao: Onze favoriete beaches + kaart & foto's

10 april 2024 in ABC-eilanden0 reacties

Overzicht met de mooiste stranden op Curaçao + tips

Curaçao is het grootste eiland van de ABC-eilanden en ligt in de Cariben. Het is een populaire vakantiebestemming onder toeristen vanwege de relaxte sfeer en het tropische klimaat. Daarnaast is Curaçao een waar paradijs voor strandliefhebbers. Welke stranden zijn er op Curaçao en welke moet je zeker niet overslaan?

Praktische info & tickets voor je reis naar Curaçao

Duur5 - 14 dagen ()
Vliegtickets10u vliegen naar Curaçao, richtprijs € 875 vergelijk prijzen bij Cheaptickets of Skyscanner
VerblijvenAan te raden verblijven op Curaçao zijn:
PakketreizenJe reis Curaçao als pakketreis boeken? Boek bij Corendon (va. € 599) of boeken bij Prijsvrij (va. € 1245)
Tours en activiteiten

Inhoud artikel

  1. Kaartje met de mooiste stranden van Curaçao

  1. Jan Thiel Beach

Jan Thiel is een groot, luxe strand en is de populairste strandbestemming op Curaçao. Het strand is omringd door bekende hotels. Verder ligt hier een duikschool, een aantal leuke boetiekjes en 5 restaurants en bars waaronder het bekende ‘Zest’ en ‘Zanzibar’. Hier kan je lekker languit relaxen op een ligbedje of loungestoel zolang je een consumptie bestelt. Op het strand kan je er voor kiezen om voor de hele dag een ligbedje en parasol of een cabana te huren.

  • Er wordt een kleine entreeprijs gevraagd om dit strand te betreden. Deze entreeprijs hoef je niet te betalen wanneer je in een van de aangrenzende hotels verblijft.
  • Vlakbij het strand ligt een grote gratis parkeerplaats en er zijn schone toiletten en douches aanwezig.
  • In de avonduren veranderen de beach bars naar echte beach clubs voor een leuk feestje! Elke zaterdag tussen 17u en 18u is het happy hour bij Zanzibar. Aansluitend kun je feesten tot middernacht.
  • Jan Thiel Beach is tevens de opstapplek van bootmaatschappij BlueFinn Charters die o.a. een dagtocht naar Klein Curaçao organiseren.

VERBLIJFTIP: Het Livingstone Jan Thiel Resort heeft ruime appartementen en villa's met uitzicht op de oceaan en de omliggende tropische tuinen. Het complex heeft een groot buitenbad met een kinderbad en ligt op wandelafstand van het strand. In het restaurant Don's van Jan Thiel Livingstone, dat in koloniale stijl is ingericht, wordt ontbijt, lunch en diner geserveerd. Meer info en boeken.

  1. Mambo Beach

Ook Mambo Beach is een echte toeristische hotspot. Het is een lang zandstrand dat verdeeld is over 7 verschillende beach clubs. Het is een plek waar je van houdt of niet. Het is er erg druk en commercieel en ook hier wordt een entreeprijs gevraagd om het strand te betreden.

Het is het enige strand met een boulevard omringd door leuke winkels en lekkere restaurants met verschillende keukens. Tijdens je diner geniet je hier van een prachtig uitzicht over de zee. Op de woensdag, vrijdag en zondag hebben verschillende beach clubs happy hours en feestjes. Regelmatig worden er optredens gegeven van bekende Nederlandse artiesten. Op Mambo Beach is altijd iets te beleven en dat maakt het dé hotspot van Curaçao.

TIP: Bar ‘Chill’ heeft de lekkerste cocktails.
  1. Tugboat Beach

Dit strandje is klein maar is een beroemde duik- en snorkelplek op het eiland. Er ligt een gezonken sleepboot op slechts 5 meter diepte en hieromheen vind je bijzondere vissen. Het water is er erg helder waardoor je veel zicht hebt. Er ligt een leuk barretje op het strand waar je kan relaxen. Je kan je auto vlakbij het barretje parkeren.

Bij Tugboat Beach hoef je geen entree te betalen. Je kan hier ligbedjes huren, maar dat is niet verplicht. Het kleine strandje is bedekt met kiezel en dat maakt het geen fijn strand om de dag door te brengen.

  1. Kokomo Beach

Kokomo is een mooi nieuw strand vlakbij Willemstad

Het is knus en het heeft een gezellige uitstraling. Op de zondagen is het hier drukker omdat hier dan happy hour is en er dan een DJ en band speelt. Er zijn schone toiletten en douches aanwezig. Ook ligt er een duikshop, een massagesalon en een mooi modern restaurantje met een uitgebreide en heerlijke menukaart.

Op dit strand staan ook de bekende schommels in het water. Je hoeft geen entree te betalen om dit strand te betreden. Je kan hier standaard ligbedjes huren of cabana’s tegen een goede prijs. De beheerder komt vanzelf bij je langs om af te rekenen. Het is een fijn strand om een hele dag door te brengen, zeker vanwege het goede restaurant. Je bent hier niet alleen onder de mensen, ook verschillende dieren zijn van de partij. Het wemelt hier van de leguanen en je ziet ook veel pelikanen. Vlakbij het strand ligt een grote gratis parkeerplaats. Hier kun je echt een hele dag genieten van de zon en de zee.

TIP: Maak een daguitstap en bezoek de levendige wijk Punda in Willemstad met openluchtmarkten, koloniale winkelgebouwen en unieke souvenirwinkels. Nadien kan je lekker ontspannen op Kokomo Beach met een cocktail. Boek je uitstap Willemstad en Kokomo Beach.

  1. Playa Kalki

Playa Kalki is ontzettend mooi en moet je zeker gezien hebben. Het is klein knus strandje waardoor je hier niet met veel mensen bent. Deze plek is erg populair onder duikers. Je ziet dus vrijwel altijd duikers in hun uitrusting rondlopen. Het strand is verder niet heel bijzonder. Het is vrij smal en er zijn maar een aantal ligbedjes en parasols. Er zijn verder ook geen voorzieningen zoals een restaurant of toiletten.

  1. Playa Grandi

Dit strand wordt ook wel Playa Piskado genoemd

Het strandje wordt gekenmerkt door een pier in het midden van de baai, waar vissers bij aanmeren als ze hun vangst hebben binnen gehaald. Tegen de middag maken de vissers hun vangst schoon en gooien het afval terug in zee. Hierdoor komen er ontzettend veel schildpadden naar het strandje toe. Ook pelikanen en andere vogels kan je hier goed spotten.

Je kan uiteraard met je snorkel het water in gaan om tussen de schildpadden te zwemmen, maar je kan ze ook prima vanaf de steiger zien. Het is verder geen mooi strand om de dag door te brengen dus kom hier om de schildpadden te spotten en ga daarna verder.

  1. Playa Forti

Playa Forti, ook wel Playa Westpunt genoemd, is een plaatje om te zien. Vanaf het nabijgelegen restaurant en de gratis parkeerplaats, heb je een prachtig uitzicht op de baai. De vissersboten die hier in het water liggen, maken het beeld compleet. Het is een idyllische plek en bovendien niet zo toeristisch. Dat maakt het natuurlijk extra gezellig om je handdoekje even uit te leggen.

Er zijn op het strand zelf geen faciliteiten en er liggen behoorlijk wat stenen dus het is voor de meeste mensen niet hun favoriete plek. Playa Forti is vooral bekend om de waanzinnige rotsen waarvan je vanaf 12 meter hoogte de zee in kan springen. Let wel op: het water is diep genoeg, maar toch zijn hier al vreselijke ongelukken gebeurd. Is cliff-diving niet zo jouw ding? Dan kan je gewoon lekker relaxen op het zandstrand.

HUURAUTO: Om bij de meeste stranden te komen, heb je best een huurauto nodig. Een huurauto kan je online huren bij Sunny Cars.

  1. De Grote Knip

Dit strand is het favoriete strand van de meeste vakantiegangers op Curaçao. En gelijk hebben ze, wij vonden het er ook heerlijk. Het strand is groot en breed en de zee is prachtig helderblauw. Je parkeert je auto bovenaan het strand en vanaf die plek heb je een panoramisch uitzicht over de baai.

Via een brede trap kom je op het strand. Je hoeft geen entree te betalen terwijl er toch fijne voorzieningen zijn zoals een snackbar en toiletten. We zagen leguanen op het strand en zelfs een biggetje. Je kan ligbedjes huren of gewoon je eigen handdoek meenemen. Op dit strand wordt er ook van de nabijgelegen rotsen gesprongen maar ook hier is dit niet zonder risico. Het is een perfect strand om de hele dag door te brengen.

TIP: Bovenaan het strand (bekijk ligging) heb je het mooiste uitzicht en dit is een populaire fotospot!
  1. De Kleine Knip

Dit strand ligt vlakbij de Grote Knip en is prachtig om te zien. Het is een stuk kleiner en knusser. Het is niet toeristisch ingericht en daarom is het een populaire plek onder locals. Er zijn voldoende gratis parkeerplekken nabij het strand. Er zijn geen toiletten aanwezig en er is ook geen restaurant. Af en toe is er een foodtruck of ijskar aanwezig maar als je hier de dag door wil brengen is het verstandig om je eigen eten en drinken mee te nemen. Er staan wel enkele picknickbankjes waar de locals vaak gebruik van maken om te barbecueën.

Je kan eventueel bij de nabijgelegen Grote Knip gebruik maken van de horeca en het toilet. Er hoeft geen entree te worden betaalt bij de Kleine Knip. Je kunt wel ligbedjes huren maar ook met je handdoek op het fijne zand zitten.

  1. Playa Lagun

Playa Lagun is een prachtige baai met helderblauw water. Het is een echt vissersstrandje en behoort tot de mooiste stranden van Curaçao. Het is een openbaar strand dus er wordt geen entreeprijs gevraagd. De hoge rotsen maken deze baai zo mooi. Deze rotsen zorgen ook voor een prachtig onderwaterleven en daarom is dit een goede snorkelplek.

Je kan vlakbij parkeren en wandelt zo het strand op. De Bahia Beach bar (bekijk ligging) kan je bereiken via de trap naar boven. Deze bar biedt een fantastisch uitzicht over de baai. Ook wemelt het hier van de leguanen en de hanen. Het is een heel gezellig barretje met lekkere smoothies. In de avond heb je hier een prachtig zicht op de zonsondergang. Deze bar is een echte aanrader!

TIP: Zin in een mooie daguitstap op het water? Bekijk hier het volledige aanbod bootexcursies op Curaçao.
  1. Playa Cas Abao

Playa Cas Abao is een populaire strandplek op Curaçao! Het staat zelfs op de lijst van mooiste stranden ter wereld van de National Geographic. Hier moet je dus zeker eens geweest zijn tijdens je vakantie op Curaçcao. Het is een groot en breed strand met prachtig wit zand, beboste rotsen, palmbomen en heldere zee. De zee loopt geleidelijk af waardoor deze plek ook geschikt is voor kinderen.

Het strand is populair bij zowel locals als toeristen. Er wordt een entreeprijs gevraagd maar daarvoor heb je wel een bewaakte parkeerplaats, schone toiletten, douches en kluisjes. Verder is er ook een strandbar waar je eten en drinken kan bestellen, een duikshop en worden er massages aangeboden. Je kunt er ook ligbedjes huren. Het is een heerlijk strand om de dag door te brengen.

  1. Playa Porto Marie

Ook Playa Porto Marie is een van de fijnste stranden van het eiland. Dat is niet zo gek want er is een prachtig wit zandstrand en er zijn veel faciliteiten. Bij aankomst vind je een ruime parkeerplaats. Vanaf de parkeerplaats heb je al een prachtig panoramisch uitzicht over de baai. Hier wonen 2 biggetjes die in de modderpoel lekker liggen te relaxen.

Wil je het strand op? Dan wordt er een entreeprijs gevraagd. De zee wordt geleidelijk dieper waardoor dit strand zeer geschikt is voor kinderen. Er zijn veel ligbedjes en parasols aanwezig die je kan huren maar er zijn ook genoeg bomen en struiken die schaduw bieden. Er zijn fijne toiletten en douches op het strand. Verder is er een gezellig restaurantje en een duikschool. Dit strand is er eentje waar je de hele dag kunt genieten.

STRANDHOPPEN: Ontdek de witte zandstranden en turquoise wateren van de westkust van Curaçao tijdens deze onvergetelijke dagtrip vanuit je hotel in Willemstad. Neem een duik op stranden zoals Piskado, Kenepa en Porto Marie. Spot knalroze flamingo's in een zoutmeer bij St. Willibrordus. Boek je tour hier.

  1. DaaiBooi Baai

Ben je op zoek naar een strandje waar je de echte lokale sfeer proeft? Dan moet je op DaaiBooi Baai zijn. Het strand is ook een ideale plek om te snorkelen. Met een beetje geluk spot je hier zelfs grote schildpadden. Verder vind je bij Daaibooi nog heel wat ongerepte natuur. Er zijn verschillende wandelpaden op de rotsen, dus wil je naast zwemmen en snorkelen iets actiefs doen, dan zit je hier goed.

Verder is er een kleine snackbar op dit strand aanwezig maar je kan het beste je eigen eten en drinken meenemen. Onze aanrader? Geniet van een gezellige barbecue op het strand! In de weekenden is dit een populaire bezigheid op dit strand onder de locals.

Boek je een onvergetelijke excursie op Curaçao

  1. Playa Jeremi

Het kleine, knusse Playa Jeremi is tot op de dag van vandaag nog een hidden gem op het eiland. Dit strandje is maar moeilijk te vinden voor toeristen, waardoor het hier erg rustig is. Net omdat het niet erg toeristisch is, zal je hier weinig parasols vinden, dus als je Playa Jeremi wilt ontdekken kan je het best wat later op de dag gaan. Het pittoreske strandje is erg gezellig en er hangt een ontspannen sfeertje. Een ideale plek om de zonsondergang te bekijken.

  1. Playa Kanoa

Ten noorden van Willemstad ligt Playa Kanoa, een wilde baai die beroemd is voor hoge golven en geliefd is bij surfers. Deze prachtige plek langs de noordkust is minder bekend bij toeristen en wordt vaak bezocht door locals die op zoek zijn naar een rustiger strand. Het strand heeft wit zand en helderblauw water, en is omgeven door rotsen en kliffen die een spectaculair uitzicht bieden. De place to be om even te ontsnappen aan de drukte.

  1. Playa Santa Cruz

Playa Santa Cruz is een eenvoudig maar mooi strand dat vooral door de plaatselijke bevolking wordt gebruikt. Het is populair bij gezinnen, bij mensen die watersporten willen uitproberen en bij iedereen die gewoon een ontspannen dagje op het strand wil doorbrengen met muziek, een barbecue of een picknick. Weet wel dat je hier nergens eten of drinken kan kopen.

We raden je daarnaast aan om vanop dit strand een boottocht te maken naar de Blue Room Cave - een populaire snorkelplek met schitterend blauw water - of het kleinere strand van Santa Pretu even verderop te ontdekken.

  1. Filmpje: Droom alvast over een vakantie op Curaçao

Ben je benieuwd naar een vakantie op het kleurrijke Curaçao? In onderstaand filmpje kan je al een voorproefje bekijken. Als je zelf alles met geuren en kleuren wil ontdekken zal je natuurlijk moeten afreizen naar Curaçao.

  1. Download onze gratis reisgids ABC-eilanden

Mis niets tijdens je vakantie op de ABC-eilanden met onze gratis reisgids. Deze bevat info over de belangrijke bezienswaardigheden en verborgen highlights + leuke weetjes en uitleg. Koop onze reisgids ABC-eilanden met een volledig uitgestippelde route langs alle bezienswaardigheden (+ gps-coördinaten). Eerst uitproberen? Download dan je gratis preview reisgids ABC-eilanden.

ABC eilanden

Gratis reisgids ABC-eilanden downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?