Auto huren op Aruba vanaf €5/dag? Info & tips + Hoe de goedkoopste huurauto vinden?

Volledige reisgids kopen voor € 10

Auto huren op Aruba vanaf €5/dag? Info & tips + Hoe de goedkoopste huurauto vinden?

26 december 2023 in ABC-eilanden0 reacties

Praktische info voor het huren van een auto op Aruba + tips

Aruba ontdekken met de wagen? Gelijk heb je. Met een huurauto kan je snel en eenvoudig op verschillende plekken komen. Wijk af van de toeristische route en ontdek de minder bekende plekjes!

Op Aruba zijn er verschillende autoverhuurbedrijven. In dit blogartikel lees je meer over de aanpak van een auto huren in Aruba.

Vergelijk aanbieders van huurauto's, er zijn namelijk meerdere verhuurbedrijven van huurwagens. Hieronder een overzichtje van gespecialiseerde websites. Kijk zeker altijd na welke verzekering is inbegrepen. Dat maakt meestal het verschil in prijs.

Inhoud artikel

  1. Waarom kiezen voor een huurauto op Aruba?

Het mooie eiland Aruba verken je natuurlijk het best met de auto. Zonder een auto kom je namelijk niet snel op de mooiste verborgen plekjes. Zo zijn de tropische stranden en de natuurgebieden zoals Nationaal park Arikok veel makkelijker te bereiken met een wagen. Bovendien heb je ook gewoon meer vrijheid met een auto. Je durft al eens sneller van de toeristische bestemmingen af te wijken. Zo kan je ook gewoon onder de baan naar je eindbestemming stoppen wanneer en waar jij dat wilt.

Daarnaast is het openbaar vervoer op het eiland ook vrij beperkt. Je kan uiteraard ook iedere keer een taxi nemen naar de toeristische bestemmingen, maar dit kan al snel oplopen en het geeft je niet dezelfde ervaring als met een eigen huurauto.

LEESTIP: Mis niets tijdens je verblijf met onze uitgebreide reisgids ABC-eilanden. Ontdek de mooiste plekjes en bezienswaardigheden, inclusief wandelingen.
  1. Huur je auto best op voorhand

Meteen je vakantie beginnen

Je kan ter plekke een auto huren, maar het is natuurlijk wel handiger als je dit vooraf al doet. Zo kan je kiezen uit een breder gamma aan wagens en heb je vaker interessante kortingen dan wanneer je bij aankomst nog moet boeken. Bovendien staat je auto dan voor je klaar zodra je het vliegtuig uitstapt. Hoe handig is dat? Je kan onmiddellijk aan je vakantie beginnen.

  • Je kan bij de grote maatschappijen zoals Sixt, Europcar en Avis een wagen huren.
  • Bij het kleinere Sunnycars zijn alle verzekeringen inbegrepen in de prijs. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.
  • Ben je op zoek naar de goedkoopste huurwagen? Kijk dan zeker eens bij EasyTerra.
  • Er is ook een Nederlandstalig noodnummer voorzien. Handig!
  1. Verkeersregels en autorijden op Aruba

Voor je op vakantie vertrekt, kan je best even de verkeersregels van je bestemming raadplegen. Die kunnen namelijk verschillen met de verkeersregels die jij gewoon bent. Daarnaast ben je ook op stap met een wagen die niet van jou is. Dan wil je natuurlijk geen schade oplopen of boete betalen. We geven je daarom graag wat informatie over de verkeersregels en het autorijden op Aruba.

  • Autorijden op Aruba is over het algemeen goed te doen.
  • De maximale snelheid op Aruba ligt lager dan in Nederland. Binnen de bebouwde kom mag je 40km/u, buiten de bebouwde kom 60km/u.
  • Aruba heeft één hoofdweg, deze loopt van Oranjestad tot het westen van Palm Beach. Hier mag je 80km/u rijden. Het wordt aangeraden om je snelheid aan te passen naargelang de staat van de weg.
  • Op een T-splitsing heeft doorgaand verkeer altijd voorrang van zowel rechts als links.
  • Schrik niet wanneer er meermaals getoeterd wordt, de claxon wordt vaak gebruikt uit beleefdheid als iemand wordt voorgelaten.
  • Rijd je in het binnenland? Houd dan rekening met plotseling overstekende honden en leguanen.
  • Laat voor de veiligheid ook geen dingen in het zicht in jouw auto achter en zorg ervoor dat de deuren altijd op slot zijn.

Klik hier om je auto te reserveren

  1. Hoe zijn de wegen op Aruba?

Over het algemeen zijn de wegen op Aruba in goede staat. Het eiland is relatief klein, dus het rijden is ook vrij eenvoudig en de meeste bestemmingen zijn gemakkelijk te bereiken. De hoofdweg (van Oranjestad naar het westen van Palm Beach) en ook de binnenwegen zijn vrijwel allemaal geasfalteerd en goed onderhouden.

Echter kunnen sommige wegen in minder toeristische gebieden, bijvoorbeeld het noordoosten van het eiland, soms hobbelig en onverhard zijn. Bovendien kunnen sommige wegen door erosie of zware regenval beschadigd raken, vooral tijdens het regenseizoen. Het is dus altijd belangrijk om voorzichtig te rijden en extra op te letten als u op kleinere wegen rijdt. Ook 's avonds, wanneer de wegen niet verlicht zijn.

  1. Vanaf welke leeftijd mag je een auto huren op Aruba?

De minimumleeftijd om een auto te huren op Aruba is meestal 21 jaar. Sommige autoverhuurbedrijven kunnen echter hogere minimumleeftijden (23 tot 25 jaar) hanteren en kunnen extra eisen stellen, zoals een toeslag en een geldig rijbewijs dat gedurende een bepaalde periode is gehouden. Het is altijd verstandig om de vereisten van het autoverhuurbedrijf te controleren voordat u een reservering maakt.

  1. Kan je makkelijk parkeren op Aruba?

Er zijn verschillende openbare parkeerplaatsen verspreid over het eiland, waaronder enkele die gratis zijn. Veel hotels en resorts op Aruba hebben tevens hun eigen parkeerfaciliteiten voor de hotelgasten. Bij een aantal stranden zijn er parkeerterreinen en bij kleinere, verscholen strandjes kan je langs de weg parkeren.

Bezoek je Oranjestad? Dan dien je betaald te parkeren. Zorg er ook altijd voor dat je je huurauto parkeert in de duidelijk gemarkeerde witte parkeergebieden in het centrum.

  1. Tanken op Aruba

Langs de hoofdweg op Aruba vind je de meeste tankstations, maar ook in het binnenland zijn er een aantal tankstations te vinden. Ben je van plan om off-road te gaan? Zorg dan dat er voldoende benzine in je tank zit.

Bij de meeste tankstations op Aruba kan je zelf tanken. Er zijn echter ook enkele tankstations waarbij er nog steeds bediening aanwezig is om het tanken voor je te doen. Het is altijd handig om contant geld of een creditcard bij te hebben, omdat sommige tankstations mogelijk geen debetkaarten accepteren.

  1. Welke auto huren voor je rondreis?

  • Twijfel je nog welke auto je wil gaan huren voor je roadtrip?
  • Huur alvast geen té kleine auto, ga voor een comfortabele wagen.
  • Boek zeker een all-inclusive verzekering zodat in alle rust rond kan rijden.
  • Iedereen met een Belgisch of Nederlands rijbewijs mag er met een huurauto rijden.
  • Betrouwbare autoverhuur bedrijven zijn Sunnycars (altijd all-inclusive), TUI cars autoverhuur en EasyTerra (meestal de goedkoopste).
  • Lees ook nog meer tips over een auto huren op vakantie.
  1. Waarmee rekening houden bij een huurauto op Aruba?

  • Zorg ervoor dat je altijd een autoverzekering neemt! Mocht je een lekke band krijgen of andere schade oplopen, dan ben je altijd volledig verzekerd en krijg je achteraf geen problemen.
  • Houd rekening met een eventuele “eenrichtingstoeslag”. Zo kan het zijn dat je de auto ophaalt in de ene stad en hem terugbrengt in een andere stad. Dit kan handig zijn wanneer je gaat eilandhoppen op de ABC-eilanden.
  • Kijk op voorhand ook eens of er al geen schade aan de wagen is. Hoe klein een krasje ook mag lijken, zorg ervoor dat het vermeld wordt aan de autoverhuurbedrijven.
  • Op Aruba kan het erg warm worden. Bij warmere temperaturen, is een airco in de wagen zo goed als onmisbaar.
  • Daarnaast kan ook een ingebouwd navigatiesysteem handig zijn.
  • Wie met meerdere mensen samen reist, kan eventueel een extra bestuurder opgeven. Zo hoeft er niet steeds één iemand te rijden en kun je elkaar afwisselen.
  • Boek je accommodatie ook best mét parkeergelegenheid. Niets vervelender om je auto ergens ver weg van het hotel te parkeren.
  • Check ook even de ruimte voor je bagage. Een klein autootje kan handig zijn om door de smalle straatjes te rijden maar heb je dan wel voldoende plaats voor je bagage op te bergen?

Nog meer tips voor het huren van een auto? Lees ons uitgebreid blogartikel met dé tips voor het huren van een auto op reis: zonder zorgen

  1. Neem de tijd om de mooiste plekjes te bezoeken op Aruba

Het grootste voordeel van een auto is dat je overal naartoe kan rijden. Van de bekendste en mooiste plekjes tot minder bekende plekjes waar niet al te veel toeristen te vinden zijn. Hieronder hebben we alvast enkele niet-te-missen plekjes voor je opgelijst die je zeker moet gezien hebben tijdens je vakantie op Aruba.

Strandhoppen op Aruba

Een van dé redenen waarom je naar Aruba op vakantie gaat, is natuurlijk voor de poederwitte zandstranden met het heldere turquoise water. Dit maakt het water niet alleen mooi om naar te kijken, maar ook perfect om in te zwemmen, snorkelen en duiken. Bovendien kan je door de ligging van het eiland kan je genieten van een spectaculaire zonsondergang vanaf het strand. Hieronder alvast een overzichtje van onze favoriete stranden.

  • Tres Trapi Beach (bekijk ligging), een prachtig knus strandje met helder water, op 20 minuten rijden van Oranjestad.
  • Boca Catalina Beach (bekijk ligging) is een kleine, afgelegen baai met een wit zandstrand waar je rustig kan zwemmen en snorkelen.
  • Blackstone Beach (bekijk ligging) is het enige Arubaanse strand met zwarte kiezelstenen. Even voorbij dit strand ligt een inham verstopt met een klein natuurlijk zwembad in een prachtige omgeving.
  • Baby Beach (bekijk ligging) staat bekend om zijn kalme water en als een uitstekende snorkellocatie. Vanaf het strand geniet je van een mooi uitzicht op de ongerepte natuur en de nabijgelegen bergen.
LEESTIP: Dit is slechts een selectie van de idyllische stranden die je kan vinden op Aruba. Ontdek hier nog meer van de mooiste stranden op Aruba.

California Lighthouse

Op 16 kilometer van Oranjestad vind je de iconische vuurtoren California aan de noordelijke kust. De vuurtoren werd gebouwd in de jaren 1910 en diende als baken voor schepen die de nabijgelegen haven van Oranjestad wilden bereiken. Vandaag de dag is het een van de populaire bezienswaardigheden op Aruba. Het is mogelijk om de 30 meter hoge toren te beklimmen en bovenop van een panoramisch uitzicht te genieten.

Nationaal park Arikok

Zin in een leuke, avontuurlijke uitstap? Bezoek dan eens het verbazingwekkende nationaal park Arikok. Het park beslaat ongeveer 20% van het eiland en omvat drie soort primaire geologische formaties: het lavalandschap van Aruba, een kwartsdiorietformatie en een kalksteµenformatie die zich vanaf de kust naar het binnenland uitstrekt. Deze geologische formaties hebben de menselijke bewoning op Aruba beïnvloed en liggen aan de oorsprong van de natuurwonderen op het eiland.

Geniet tijdens je wandeling van de prachtige vergezichten over het ruige landschap, woestijnachtige heuvels vol met hoge cactussen, de adembenemende kustlijn en spot de beschermde inheemse flora en fauna. Een populaire wandeling in het park brengt je naar de top van de berg Arikok. Vanaf de top heb je prachtige uitzichten - je kan vanaf hier een groot deel van het eiland zien.

  1. Vergelijk aanbieders van huurauto's

Vergelijk aanbieders huurauto's, er zijn meerdere spelers op de markt. Hieronder een overzichtje van gespecialiseerde websites. Kijk zeker altijd na welke verzekering is inbegrepen. Dat maakt meestal verschil in prijs.

  1. Filmpje: Droom alvast over een vakantie op Aruba

Ben je benieuwd naar een vakantie op het kleurrijke Aruba? In onderstaand filmpje kan je al een voorproefje bekijken. Als je zelf alles met geuren en kleuren wil ontdekken zal je natuurlijk moeten afreizen naar Aruba.

  1. Download onze gratis reisgids ABC-eilanden

Mis niets tijdens je vakantie op de ABC-eilanden met onze gratis reisgids. Deze bevat info over de belangrijke bezienswaardigheden en verborgen highlights + leuke weetjes en uitleg. Koop onze reisgids ABC-eilanden met een volledig uitgestippelde route langs alle bezienswaardigheden (+ gps-coördinaten). Eerst uitproberen? Download dan je gratis preview reisgids ABC-eilanden.

ABC eilanden

Gratis reisgids ABC-eilanden downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?