Wat te doen op Aruba? 10 x leukste activiteiten, excursies en tours op Aruba

Volledige reisgids kopen voor € 10

Wat te doen op Aruba? 10 x leukste activiteiten, excursies en tours op Aruba

26 december 2023 in ABC-eilanden0 reacties

Overzicht met de leukste activiteiten, tours en daguitstappen op Aruba + waar tickets boeken?

Aruba staat natuurlijk gekend als een paradijselijke bestemming voor een ontspannen vakantie aan het strand, maar je kan er ook een actieve trip van maken dankzij de vele bezienswaardigheden en uitstappen.

Aruba biedt een brede waaier aan actieve en ontspannen excursies die meer dan de moeite waard zijn. In dit artikel laten we je kennis maken met de leukste uitjes op het eiland. Zowel voor actievelingen als cultuurliefhebbers is er meer dan genoeg te doen op dit bijzondere stukje aarde.

Praktische info & tickets voor je reis naar Aruba

Duur5 - 14 dagen ()
Vliegtickets9u25 vliegen naar Aruba, richtprijs € 675 vergelijk prijzen bij Cheaptickets of Skyscanner
VerblijvenAan te raden verblijven op Aruba zijn:
PakketreizenJe reis naar Aruba als pakketreis boeken? Boeken bij Prijsvrij (va. € 1586)
Tours en activiteiten

Inhoud artikel

  1. Jeeptour door het Nationaal park Arikok

Wie zin heeft in een leuke, avontuurlijke uitstap, kan een jeeptour maken door het verbazingwekkende nationaal park Arikok. Het park beslaat ongeveer 20% van het eiland en omvat drie soort primaire geologische formaties: het lavalandschap van Aruba, een kwartsdiorietformatie en een kalkstenenformatie die zich vanaf de kust naar het binnenland uitstrekt. Deze geologische formaties hebben de menselijke bewoning op Aruba beïnvloed en liggen aan de oorsprong van de natuurwonderen op het eiland.

Tijdens deze Arikok National Park Tour per jeep scheur je over de rotsachtige paden en bezoek je onder andere grotten en het populaire Natural Pool. Je maakt ook een uitstapje naar het prachtige Baby Beach waar je even kan afkoelen en een verfrissende duik kan nemen in het helder blauwe water. Deze avontuurlijke jeeptour geeft je de mogelijkheid om jezelf onder te dompelen in het natuurlijke landschap van Aruba met een gids. Boek je jeeptour door het Arikok National Park hier.

  1. Daguitstap naar Palm Island

Palm Island is een eiland waarheen je een all-inclusive dagtocht kan maken. Met een ticket kan je er rusten op het strand en snorkelen, maar ook een ritje maken op de bananenboot, waterglijbanen uitproberen en uitstekend eten aan het lunchbuffet en de snackgrill. Je kan op het eiland ook flamingo's van dichtbij zien, snorkelen en duiken. Boek je dagtrip naar Palm Island hier.

  1. Ontdek de onderwaterwereld van Aruba

Aruba is niet alleen een ideale bestemming om lekker te zonnen op de mooiste zandstranden maar het is ook een populaire vakantiebestemming bij duikers en snorkelaars. Verspreid over het hele eiland vind je verschillende koraalriffen met een regenboog van tropische vissen en andere zeedieren zoals schildpadden, pijlstaartroggen, en zeepaardjes. Absoluut de moeite om deze plekken te ontdekken tijdens je vakantie.

LEESTIP: Of ga zelf op zoek naar de mooiste snorkel- en duikplekken op Aruba.

TOUR: Tijdens deze catamaran snorkeltour bezoek je twee van Aruba's meest prominente snorkelplekken tijdens een rustige boottocht. Eerst stop je bij Boca Catalina Bay, de mooiste baai van het eiland. Hier ontdek je de enorme diversiteit aan kleurrijke vissen en ander zeeleven. Nadien vaar je verder naar het beroemde scheepswrak van de "SS Antilla", een Duits vrachtschip dat in 1940 tijdens de Tweede Wereldoorlog tot zinken werd gebracht. Boek je catamaran snorkeltour hier.

  1. Struisvogelboerderij Aruba

Ook leuk om te doen op Aruba, is een bezoekje aan de Struisvogelboerderij Aruba. Hier krijg je de kans om met de enorme vogels van dichtbij te bewonderen en je kan er ook eten in een restaurant of souvenirs sprokkelen in de cadeauwinkel die allerlei Afrikaanse kunst verkoopt.

Tijdens een rondleiding van 20 minuten leer je alles over de geschiedenis van de boerderij en kan je de bijzondere vogels van dichtbij bekijken, voeren en zelfs aaien. Rondleidingen zijn beschikbaar in meerdere talen. Meer info op de website.

TICKETS: Tijdens de rondleiding maak je kennis met de grootste vogel ter wereld en leer je over de gewoontes en het verhaal van dit bijzondere dier. Je sluit het bezoek af met een heerlijke lunch met lokale gerechten en een ijskoud drankje naar keuze. Boek je tickets voor de Struisvogelboerderij Aruba hier.

  1. Cruise bij zonsondergang op Aruba

Een catamarancruise bij zonsondergang op Aruba kan een geweldige en romantische ervaring zijn. Het is een populaire manier om te genieten van het prachtige uitzicht op de zonsondergang over de Caribische Zee terwijl je ontspant op het dek van een boot. Tijdens de cruise vaar je naar een ondiepe baai waar je kan duiken in het kristalheldere water en kan genieten van heerlijke hapjes en tropische drankjes terwijl je de schilderachtige kustlijn van Aruba en het kleurrijke landschap van het eiland bewondert.

  1. Voeder de ezels in het Donkey Sanctuary Aruba

Bij Donkey Sanctuary Aruba (ezelreservaat) krijgen de ezels de liefde en zorg die ze nodig hebben en verdienen. Je kan op het terrein rondwandelen en de ezels van dichtbij bekijken en zelfs voederen. Ze zijn allemaal vriendelijk en zeer gewend aan mensen, en je kan ze dus veilig aaien.

Overweeg om wat fruit en groenten zoals appels en wortels mee te nemen of koop gewoon voer in het bezoekerscentrum. De ezels zullen je zeker erg dankbaar zijn wanneer je zelf iets meeneemt. Door een souvenir te kopen steun je het werk van het opvangcentrum, dat ezels van over het hele eiland redt. Meer info op de website.

TIP: Ben jij een echte dierenliefhebber? Tijdens deze tocht door Aruba ontmoet je enkele dieren in het wild die op Aruba te vinden en kom je meer te weten over de dieren op het eiland. Je bezoekt de struisvogelboerderij, Philip's Animal Sanctuary en het Donkey Sanctuary. Een deel van de opbrengst gaat naar de dierenopvangcentra.

  1. Stap aan boord bij de semi-onderzeeër Seaworld Explorer

De Palm Pier van Oranjestad (bekijk ligging) is het vertrekpunt van de Seaworld Explorer. De onderzeeër (met airconditioning) neemt je mee naar het Arashi Reef waar je tijd hebt om de geweldige onderwateromgeving verkent. Eenmaal aangekomen deelt je gids historische en ecologische feiten over de bezienswaardigheden terwijl je door de turquoise wateren van Aruba vaart.

Dankzij de glazen kijkruimtes kan je het rijke leven van het Arashi-rif, dat gevuld is met tropische vissen en ander zeeleven, van dichtbij bewonderen. Nadien vaar je ook langs het oude scheepswrak Antilla, dat tijdens de Tweede Wereldoorlog tot zinken is gebracht.

Klik hier om je tickets voor de Seaworld Explorer te reserveren

  1. Kajakken tussen de mangrovebossen van Aruba

Een andere leuke wateractiviteit is een kajaktocht door het mangrovebos van Aruba. Bij Mangel Halto Beach wacht een gids je op, stap je in tweepersoonskajak met glazen bodem en peddel naar Isla di Ora te midden van de serene mangrovebossen. Onderweg kom je meer te weten over de lokale cultuur en geniet je van de rust op Santo Largo-strand en Mangel Halto-strand. Boek je kajaktocht door mangrovebossen op Aruba.

  1. Verken het eiland Aruba te paard

Aruba biedt een aantal prachtige plekken om te paardrijden, waaronder de prachtige stranden en het Arikok Nationaal Park, waar je kan genieten van een adembenemend uitzicht op de natuurlijke schoonheid van het eiland. Andere plaatsen waar je kan paardrijden zijn de stranden van Mangel Halto en de duinen van Boca Prins. We raden je aan om je ontdekkingstocht te paard online te boeken op voorhand, hieronder vind je alvast enkele van onze favoriete tours:

  • Boek je paardrijtocht naar het idyllische Wariruri Beach. Onderweg geniet je van het uitzicht op verschillende landschappen met de typische bomen van Aruba (Dividivi en Watapana), voel je de zilte bries en bewonder je de turquoise zee.
  • Een andere tocht die de moeite waard is, gaat door het glorieuze landschap van Aruba en brengt je naar de beroemde Alto Vista-kapel. Pas onderweg op voor leguanen, felgekleurde parkieten en de wilde ezels.
  1. Waar overnachten op Aruba?

Ben je nog op zoek naar een aangenaam verblijf voor je vakantie op het kleurrijke Aruba? Wij hebben alvast enkele van onze favoriete adresjes voor je opgelijst of bekijk meteen het volledige aanbod hotels en resorts op Aruba.

  • Oranjestad: Renaissance Wind Creek Aruba Resort ligt op een privé-eiland en beschikt over stijlvol ingerichte kamers voorzien van alle luxe en comfort. Je hebt ook de mogelijkheid om je eigen "eilandje" te boeken. Verder is er een spa aanwezig, tal van restaurants en 3 prachtige zwembaden. Meer info en boeken.
  • Palm Beach: Azure Beach Residences biedt eenvoudig ingerichte appartementen, met een prachtig uitzicht op zee en hebben een eigen terrasje. Er is ook een buitenzwembad, een tuin en een tennisbaan. Meer info en boeken.
  • Santa Cruz: Mammaloe’s Bed & Breakfast is een B&B die een unieke Arubaanse ervaring biedt! Je wordt wakker in een van de kleurrijke pipowagens. Alle accommodaties zijn voorzien van gratis wifi en een eigen badkamer. Bezoek het Arikok National Park of ontspan op het rustige maar azuurblauwe strand van Mangel Halto. Meer info en boeken.
  • Noord: Barceló Aruba is een all-inclusive hotel met maar liefst 7 restaurants, een eigen casino, een 24-uursfitnessruimte, een spa en een kinderclub. Meer info en boeken.
  1. Filmpje: Droom alvast over een vakantie op Aruba

Ben je benieuwd naar een vakantie op het kleurrijke Aruba? In onderstaand filmpje kan je al een voorproefje bekijken. Als je zelf alles met geuren en kleuren wil ontdekken zal je natuurlijk moeten afreizen naar Aruba.

  1. Download onze gratis reisgids ABC-eilanden

Mis niets tijdens je vakantie op de ABC-eilanden met onze gratis reisgids. Deze bevat info over de belangrijke bezienswaardigheden en verborgen highlights + leuke weetjes en uitleg. Koop onze reisgids ABC-eilanden met een volledig uitgestippelde route langs alle bezienswaardigheden (+ gps-coördinaten). Eerst uitproberen? Download dan je gratis preview reisgids ABC-eilanden.

ABC eilanden

Gratis reisgids ABC-eilanden downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?